dilluns, 20 de gener del 2014

Podem

(Traducido al castellano aquí)

Aquest divendres es va presentar una plataforma per crear una candidatura unitària a les eleccions europees. Una candidatura que aglutini a tota la gent que està indignada per la situació actual. El nom de la plataforma és Podemos. I trobo que no podia ser més escaient, perquè l'arbre de la nostra societat està ple de branques seques que l'estan ofegant, que li estan xuclant les forces. Cal treure aquestes branques innecessàries, i dedicar tota la saba al que és essencial: les persones. "Podemos, pues, amigo Pablo".

La plataforma es presenta associada al manifest Moure fitxa. És un manifest que descriu les principals branques seques: deute il·legítim, segrest dels centres de decisió, precarietat laboral, desnonaments, privatitzacions de serveis públics i de recursos bàsics, agressions a les dones, marginació dels immigrants, militarització... Té un programa polític, però té també un projecte més enllà de les eleccions europees. Parla d'organització des de baix, de solidaritat de tots els pobles des del respecte a la seva identitat i a la seva sobirania.

En la darrera reunió de l'assemblea de Gràcia del Procés constituent, jo deia que no veia a nivell de l'estat un moviment com el que suposa per mi la proposta del Procés constituent. Sí que hi havia iniciatives per resoldre problemes concrets. També hi havia propostes de dur a terme polítiques diferents. En aquesta nova plataforma hi veig, a més, la crida a que tothom participi en la política, no escollint opcions, sinó creant-les. Darrera hi ha el projecte de crear un teixit que ens alliberi del segrest actual i ens protegeixi dels que puguin venir.

Cal que tallem les polítiques que ens estan ofegant. I tenim la força per fer-ho. "Podemos, porque podemos".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada